6 Eyl 2008

Güllaç


- 4 yaprak güllaç
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı gülsuyu
- Pudra şekeri
- İri kıyılmış fındık
- Dövülmüş ceviz

Önce sütümüze gül suyu şeker ve vanilyaları ekleyip kaynatalım,süt ılıyınca güllaç yapraklarımızı ortadan eşit bir şekilde ikiye kırarak geniş bir tepsiye döktüğümüz süte batırarak ıslatıp yumuşatalım,çok fazla ezilmeden içine bir tatlı kaşığı fındık ve yarım tatlı kaşığı pudra şekeri koyup sarma yapar gibi sütün içindeyken kenarlardan kapatıp gevşek bir biçimde sarıp servis tabağımıza alalım,tüm güllaç yaprakları bitince üzerinden tekrar kepçeyle süt gezdirelim,servis yapana kadar sürekli çektikçe sütle ıslatalım,nar ve cevizle süsleyelim afiyet olsun şimdiden

0 yorum: